Kundreferenser

Niclas Bladfält

Komplett jägarexamen


Jag gick en jägarexamenkurs med Runar Öhman som kursledare och kan rekommendera hans kurs. Runar är mycket kompetent och erfaren jägare. Till skillnad från intensivkurser så får man också mer kunskap på djupet när man genomgår en kurs hos Runar. Kursen innehåller också flera praktiska moment och är på så sätt mycket bättre än jägarexamenkurser vid t.ex. studieförbunden. Kursen blir också avklarad snabbare än vid studieförbunden och vi var också en mindre grupp elever och fick därmed mer tid med kursledaren. Funderar du på att ta jägarexamen gör du därför klokt i att gå en kurs med Runar som kursledare!

Niclas Bladfält, jägarexamenelev under våren 2022 (till vardags arbetande på advokatbyrå i Linköping)Camilla Falk

Komplett jägarexamen


Tanken att börja ta jägarexamen har funnits under många år då jag är hundförare och jagat med uppsiktsjakt. Jag hittade Runars kurs som gav "extra allt". Den viktiga teorin blandades med praktiska övningar. Skytte med kula och hagel men även att ta hand om fällt vilt, passa det och vara med vid styckning. En privat undervisning i en jaktbutik och praktiskt lärande på en jaktmark. Runars engagemang gjorde det möjligt att få inblick i alla delar med jakten vilket gjort att jag tagit jägarexamen.


Cecilia Dufmats

Privatlektioner skytte

Efter att jag tagit jägarexamen kände jag att hade mycket kvar att lära. Fick rådet att ta hjälp av någon som verkligen kan istället för att lyssna till allas goda råd och själv lära in fel.

Jag kom i kontakt med Runar och vi började lite om från början, utifrån mina mål med mitt skytte som främst gäller hagelskytte och fågeljakt över stående hund tittade vi på min skjutställning, tillpassning av vapnet, och gick sedan vidare till skytteträning speciellt anpassad för mig och mina mål. Lugnt och pedagogiskt varvades teori och praktik, samtidigt stärktes mitt självförtroende och skyttet blev bättre. Ser nu fram emot kommande säsong och vidare utveckling.

Lennart Backlund

Komplett jägarexamen


En jägarexamen som beskrev helheten i jakten med en pedagogisk lärare som har en bred kunskap och erfarenhet sedan många år. Tryggt och okomplicerat med stöttning från början till slut. Passar både för den oerfarne och den som vill vässa sina kunskaper.